BeleefHeide Hantum

 

 

babymassage 

Baby-Yoga

onderlinge Kindermassage

Verbeterde nachtrust door massage.

Wat is Happy Kids Massage

 

Happy Kids Massage (HKM) staat voor Liefdevolle, respectvolle, gewenste aanraking met aandacht, wat meestal over de kleding heen wordt gegeven, dit in combinatie met liedjes, verhaaltjes of gedichtjes.

 

 

Onderlinge kindermassage kan zowel thuis als in de kinderopvang, onderwijs, gehandicaptenzorg en ouderenzorg worden toegepast.

 

 

 

Waarom is aanraking zo belangrijk?

 

Aanraken is één van de eerste levensbehoeften. We hebben het nodig voor een goede en gezonde ontwikkeling. Toch is (onderlinge) kindermassage nog een ondergeschoven kindje en lijkt het minder belangrijk. Maar toch raken we elkaar steeds minder aan en zeker met liefde en aandacht. Hierdoor hebben steeds meer kinderen en volwassenen last van huidhonger. Door het te kort aan gewenste aanraking met aandacht gegeven, maakt het lichaam steeds meer stresshormonen aan. Hierdoor krijgen mensen meer lichamelijke klachten, zitten niet lekker in hun vel, zijn sneller angstig, onzeker of zelfs depressief. Een van de grootste nadelen die mede door de coronatijd versterkt zijn.

 

Happy Kids Massage is er juist voor bedoeld dat kinderen leren elkaar met wederzijdse toestemming aan te raken met aandacht. Het is niet echt een massage van de spieren maar gaat puur om de aanraking. Hierdoor maakt het lichaam, indien ook werkelijk gewenst en met aandacht gegeven uiteraard, gelukshormonen aan als Oxytocine, Dopamine en Serotonine. Deze gelukshormonen dragen er aan bij dat er meer verbondenheid ontstaat tussen de gever en ontvanger, beide komen beter in hun vel te zitten, voelen zich gelukkiger wat een gezonde uitwerking op het lichaam heeft, zowel sociaal, fysiek als cognitief. Naast onderlinge kindermassage leren kinderen selfcare oefeningen zoals ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Bij de belevingslessen komen verder ook verbinding, ontspanning, creativiteit en beleving aan bod.

 

Belangrijkste regel is vooraf vragen of je de ander mag aanraken en waar! Na toestemming raak je de ander pas aan!

 

Wat zijn nog meer grote voordelen van onderlinge kindermassage?

- Meer verbinding binnen het gezin en in de groep/ klas

- Je voelt je meer ontspannen, en leert ook ademhaling- en ontspanningsoefeningen

- Je slaapt veel beter, waardoor je ook overdag lekkerder in je vel zit

- Je krijgt meer zelfvertrouwen omdat je leert je grenzen aan te geven, maar ook van anderen te respecteren

- Je kan je beter concentreren door de aangeleerde oefeningen

- Je krijgt een beter lichaamsbesef, wat je wel en niet prettig vindt en leert dit benoemen.

- Je bent socialer en staat open voor nieuwe contacten

- Je weerstand verbeterd doordat je minder stresshormonen aanmaakt en meer gelukshormonen

- Je hebt minder last van spanning en paniek door de ademhaling en ontpanningsoefeningen.

- Je voelt je geliefd en waardevol en bent weerbaarder tegen ongewenste aanrakingen.

 

 

Happy Kids Massage mag het Logo van Stichting Moed uitdragen, omdat het pestgedrag helpt verminderen onder kinderen.

 

Happy Kids Massage is meer dan alleen onderlinge massage, kinderen (maar ook de volwassenen) leren ontspanningsoefeningen door bv meditatie en ademhalingsoefeningen, selfcaremassages voor hand, voet, buik, gezicht en hoofd, om zichzelf te activeren of  juist voor ontspanning. Er zijn verschillende spelelementen en leerelementen in de boeken en spelmaterialen verwerkt.

Naast de trainingen voor ouders en professionals biedt BeleefHeide ook de Fladderlessen en Welnessbeleving aan, deze zijn geschikt voor een gastles, kinderfeestje

of animatie voor vakantiepark of activiteitencommisie.

 

Kijk voor informatie over de trainingen en workshops die bij BeleefHeide mogelijk zijn verder bij Trainingen en Workshops

 

Want ieder kind verdient het om op een liefdevolle manier aangeraakt te worden en zich geliefd te voelen.

 

Warme groet, Aukje Wiersma