BeleefHeide Hantum

 

 

babymassage 

Baby-Yoga

onderlinge Kindermassage

Babymassage 

 

Beleef intense momenten samen met je baby.

Beleef rust en ontspanning voor zowel ouder en baby.

Beleef een sterkere verbinding met je baby.

(Her) Beleef het "gouden uur" opnieuw.

 

Babymassage!

De cursus babymassage die ik aanbied, als Level A docent babymassage, is onder andere geïnspireerd op de Shantala massage uit India en doorontwikkeld door Babymassage_Nederland naar ons Westers bestaan. 

Shantala babymassage is een ontspanningsmassage en wordt al generaties lang overgedragen van moeder op kind.

 

Babymassage in de kraamtijd!

Tijdens de eerste 6 weken vanaf de geboorte is er een speciale babymassage mogelijk die vooral gericht is op de hechting en verbinding tussen ouder en baby! Zijn er tijdens de zwangerschap, bevalling complicaties, zoals een geplande keizersnee, waardoor je het 'gouden uur' anders of niet hebt kunnen beleven met je baby, dan biedt deze babymassage de mogelijkheid om het 'gouden uur' her te beleven. De massage's 'Welkom' en 'Massage in het Kraambed' zijn erop gericht om de verbinding tussen ouder en kind te versterken door specifieke aanrakingen met een speciale opbouw. Al tijdens de zwangerschap is het mogelijk om deze massage's te leren, tijdens de kraamtijd kan ik langskomen om de massage samen te doen met je baby. 

 

 

Naast dat babymassage heel erg fijn en ontspannen is om te geven aan je baby, heeft het nog meer positieve effecten op jou/jullie en de baby.

 

 

Positieve effecten van babymassage voor je baby.

Meer ontspanning

Tijdens de massage zal je baby alle spanningen en de gevolgen van te veel prikkels loslaten. Babymassage stimuleert de aanmaak van het hormoon Oxytocine wat rust geeft. Het remt de aanmaak van het hormoon Cortisol, een hormoon dat vrijkomt bij stress. Hierdoor is je baby meer ontspannen en zit ook nog eens lekkerder in zijn vel.

Meer verbinding

Babymassage versterkt de verbinding tussen jou en je baby en dat zorgt voor een stevige hechting. Hechting is een basisbehoefte van de baby. Het geeft de baby een gevoel van eigenwaarde, veiligheid en bescherming. Deze gevoelens zijn minstens zo belangrijk als voeding.  De verbinding die je als baby ervaart heeft echt een hele belangrijke invloed op de rest van je leven.

Beter slapen

Door de ontspanning tijdens en na de massage, door een goede gronding en doordat je baby meer in zichzelf keert, zal hij sneller in slaap vallen. Je baby slaapt over het algemeen dieper en langer na een massage.  Hierdoor kan je kindje alle prikkels van de dag beter verwerken. Dit levert een positieve bijdrage aan zijn gemoedstoestand en lichamelijke en emotionele ontwikkeling.

Minder kwaaltjes

Massage vermindert allerlei babykwaaltjes (darmkrampjes, voorkeurshouding, overstrekken, doorkomende tandjes en verkoudheid). De massage zorgt voor ontspannen spieren en een betere doorbloeding. Je baby zal zich door de massage ook meer ontspannen. Deze effecten hebben een positieve werking op het verzachten van de babykwaaltjes.

Minder huilen

Massage brengt je kindje in contact met zijn eigen lichaam. Als hij zijn lichaam bewust voelt, zit hij letterlijk lekkerder in zijn vel. Babymassage voorkomt ook het gevoel van alleen zijn en geeft invulling aan de behoefte aan contact. Het zorgt er ook voor dat de baby meer ontspannen is en beter slaapt. Hierdoor zal je baby over het algemeen minder huilen.

Beter immuunsysteem

Massage stimuleert een belangrijk ‘verdedigingsmechanisme’ van het lichaam tegen infecties. Het is wetenschappelijk aangetoond dat massage de aanmaak van witte bloedcellen bevordert. Deze cellen bestrijden schadelijke invloeden van buitenaf . Door het masseren van je baby wordt er minder Cortisol (stresshormoon) aangemaakt en is hij meer ontspannen. Hierdoor werkt het immuunsysteem beter.

 

Positieve effecten van babymassage voor jou als ouder

Meer ontspanning

Je zult als ouder zelf ook helemaal rustig worden tijdens het masseren van je kindje. Dat komt o.a. omdat massage heel mindful is, het brengt je in het ‘Nu’. Masseren is niet alleen maar geven, je krijgt er ook iets voor terug. Na een massage voel je je ook helemaal ontspannen. Massage is een fijn moment van rust in deze hectische tijd.

Meer verbinding

Babymassage zorgt ervoor dat je goed verbonden raakt met jezelf omdat massage begint met verbinden met jezelf. Dit doe je met wat simpele oefeningen en door te zorgen voor een goede gronding. Als we goed verbonden zijn met onszelf dan staan we in onze kracht en hebben we meer zelfvertrouwen. Hierdoor kan je ook op een dieper niveau connectie maken met je baby.

Begrijpen lichaamstaal

De eerste tijd is lichaamstaal de enige taal die een baby spreekt. Hij drukt zich o.a. uit met handjes en gezichtsuitdrukkingen. Doordat je als ouder  je kindje tijdens de massage in alle rust kunt observeren leer je je baby beter kennen. Zo kun je ook goed de grenzen van je baby leren kennen waardoor deze zich begrepen en geliefd voelt .

Ontwikkeling intuïtie

Tijdens de massage word je intuïtie verbeterd omdat masseren heel mindful is en omdat je zelf ook ontspannen bent, goed gegrond bent en verbonden bent met jezelf.  Tijdens het masseren leer je te vertrouwen op je intuïtie. Dat is nodig om in te kunnen spelen op de massagebehoefte van je baby. Ook in het dagelijks leven zul je als ouder steeds meer je (moeder)gevoel gaan volgen. Het brengt je in het ‘Nu’

Meer zelfvertrouwen

Omdat je als ouder met Babymassage voelt dat je veel meer voor je kindje kunt betekenen, word je gevoel van eigenwaarde groter.

Tijdens de Babymassage zul je ook ervaren dat je (onbewust) goed reageert vanuit je eigen intuïtie. En doordat je de lichaamstaal van je kindje beter leert begrijpen, zorgen beide ervaringen voor meer zelfvertrouwen.

Meer quality-time 

Babymassage is een moment van bewust iets samen doen. De babytijd vliegt voorbij. Dus juist in deze tijd is quality-time essentieel. Want je wilt deze tijd toch bewust mee maken! Voor je baby is deze manier van mindfulness waardevol, omdat deze zich op een diep niveau gezien en gehoord voelt. De rust en aandacht bevestigen hierbij zijn gevoel van eigenwaarde.

 

 

 

 

Ik hoop dat je na het lezen van deze positieve effecten overtuigd bent dat babymassage ook voor jou/ jullie en de baby een zekere meerwaarde heeft.

 

Beleefheide biedt al babymassage aan voor in de kraamweek, welke je al kan leren tijdens je zwangerschap!

 

                                                                                                                                                                  

Bij BeleefHeide leer je in 3-5 lessen van 1,5-2 uur de basistechnieken om je baby te masseren, voor een intensere verbinding, je leert je baby nog beter begrijpen, leert technieken voor diepere ontspanning en prikkelverwerking,                               

 

Heeft je kindje een speciale hulpvraag bijvoorbeeld door  darmklampjes, overstrekken of veel huilen? Dan passen we de les/ technieken daarop aan, zodat jullie het beste uit de babymassage kunnen halen.

 

Als kers op de taart leren jullie nog de Heerljke  'Slaaplekker' massage!

 

De cursus babymassage is een verwennerij voor allebei!

 

 

Kijk snel bij Workshops wat er mogelijk is aan workshops bij Beleefheide.

 

Voor vragen of meer informatie en beschikbare datums (wo-do-vr-za), stuur gerust een bericht!